dinsdag 1 mei 2018

blowing in the wind

Na een uitvoerig proces, waarover ik eerder blogde, las ik gisterenavond nog even ter ontspanning in een oud AD ( d.d. 23 februari 2018)

Op de voorpagina en pagina 3, berichtgeving over de stand van zaken in het ( al jarenlang slepende) anti-tabaks-proces.

De kern van het verhaal gaat over hebben van gaatjes in sigaretten (door all partijen onbetwist feit) en of dat fenomeen nu de maatschappij diepgaand ontwringt, al dan niet willens, al dan niet wetens en al dan niet legaal.

Ik vroeg mezelf na het lezen af of ik iets nuttigs zou kunnen bijdragen aan dat grote maatschappelijke proces.

Als ik zo'n vraag stel, krijg ik doorgaans binnen 24 uur antwoord.

De specialisten uit mijn 'innerlijke weten' team kwamen vanmiddag bij de lunch  (opgewekt meerstemmig) met deze suggestie aanzetten en ik vond de input kostelijk.

Genoot er met volle teugen van.

----
advocate Benedicte Ficq
juridisch directeur Rik Doejaaren  (BAT)
woordvoerder Abe Brandsma
longkankerpatiente Marie van Veen
longarts Wanda de Kanter
journalist Victor Schildkamp
de rechter die uitspraak deed
6 ex-verstokte rokers
42 van hun kinderen
een politicus
een oogarts
een psycholoog en een
spirituele guru

…komen elkaar tegen in de KOOR ruimte van het hiernamaals

Ze zijn erachter gekomen dat samen zingen, veel beter is voor ieders korte-en lange termijn gezondheid en welzijn dan met elkaar roken, elkaar met argumenten bestoken of bestrijden.

“Weten jij nog waarom het jullie echt járen heeft gekost voordat jullie gewoon als samenleving helemaal met het rookprocès konden stóppen?” vraagt een van de jongste kinderen aan de journalist.

Dan klinken er 3 ‘tikjes’.
Dirigent Dageraad verzoekt het koor:

OK mensen, once more with feeling now
‘Blowing in de wind’,
van Nobelprijswinnaar Bob Dylan,
meerstemmig in G majeur.

Vier tellen vooraf en nu allemaal samen,  uit volle borst….!

Ze wacht tot het stil is om af te tellen, maar uit de bas-sectie klinkt nog gegiechel.

“Gaatje in je hóofd hebben, en die maar de hele tijd dichtknijpen, dat is veel giftiger voor de kwaliteit van de samenleving dan wat dan ook!”
zegt de OOG-specialist met een knipoog tegen de psycholoog en de guru.

De pragmatische spirituele leraar wijst op ‘het bewijs’:

“Gelukkig hebben we de bordjes nu bewust verhangen. Het was… kosteloos , legaal, uiterst simpel, er hoefde niks weggemoffeld of gesjoemeld te worden.. kinderspel.”

R O O K – ruimte > K O O R ruimte

(-:

Nawoord van de dirigent

“Tja… ik heb mijn stokje in het hiernumaals maar even 3x afgetikt op 1 mei 2018…

As we nou ‘es….. met zijn allen de onderliggende oorzaak van ‘disharmonie’ ( de reden waarom mensen besluiten de pijn te verzachten en te gaan roken, drinken e.d.) voor eens voor altijd wegnemen?

Laten we gewoon eens een tijdje  (meerstemmig) een ‘toontje lager’ gaan zingen, in een toonsoort die we allemaal in ons natuurlijke gezonde bereik hebben liggen…!

Er is geen arena op de wereld waarin (voor of tegen, wat dan ook)  ‘véchten’ het vrij specifieke meerstemmige harmonieuze resultaat uit de natuurlijke toonsoort ‘ vrede’  oplevert!“

Ik schreef dit, nadat ik net via het nporadio2 journaal had vernomen dat de enigszins corpulente solo-zanger met de barse stem en de blonde lok, de  heer D. Trump , bekend van de korte en bondige ‘twitterstijl’ door een van de Koreaanse leiders genomineerd werd voor de Nobelprijs voor de Vrede

Ik voelde me meteen geïnspireerd tot een kleine solo voor de contra-alt partij op de tekst::

“Goh, nou de definitie van vrede moet wel flink zijn aangepast sinds Alfred Nobel prijzen uitloofde voor ‘kop-stukken’  die hun groot-symphonie werk uitvoeren in die (dacht ik.... vrij specifieke) toonsoort.”

Of zou de heer Moon (ook) wat gaatjes in zijn hoofd iets te ver dicht hebben zitten… ?

(-:


Kwaliteit van samenzang bevorderende tip:

doorvoel de diepere betekenis van blowing in the wind eens (echt.. bewust) .... totdat er een vuurtje in je hart ontbrandt, waarop je vanbinnen harmonieus meetrilt ..... dan weet je ook, dan heb je de juiste toonsoort  ( = 'vrede') te pakken, die.. dus .. eenvoudig binnen je bereik ligt.
Geen aansteker bij nodig ;-) 
Een beetje extra  'galmen' in plaats van ' walmen'.....

P.S. van de volgende dag:
De uitkomst van dit (proces), is de volgende dag 'openbaar' gemaakt (via youtube te horen) en op deze blog post na te lezen en horen.

Observeer... die 'uitspraak' is 'geheel woord-loos', rechtstreeks afkomstig van het allerhoogste 'hof' in dit Universum.
(Hof van Eden.. wordt het wel genoemd... of 'hemel op aarde'  ;-) )Geen opmerkingen:

Een reactie posten