zondag 28 januari 2018

geestelijk voedsel en holy shit

Raadseltje:

Wat hebben de volgende dingen met elkaar te maken:
 • een Franse bulldog die gisterenmiddag in een hoek van mijn woonkamer voor mijn ogen zijn behoefte deed...
  nadat hij een uur geleden via Lille uit een ander land Frankrijk in was gekomen, als onderdeel van een (suspecte)  'vriendendienst' interactie tussen mensen...
  zeer kort nadat ik een driegangen menu als lunch had gegeten
 • Een half Franse man, die eergisteren in een hoek van zijn woonkeuken nogal hard vrij heftige dingen uitscheidde in mijn energieveld...
  als onderdeel van een (suspecte)  'vriendendienst' uitwisselingsinteractie...
  nadat hij de avond ervoor via Lille uit een ander land Frankrijk was ingekomen...
  zeer kort nadat ik lunch had gegeten, eergisteren.
 • Een Nederlands televisieprogramma over wormenpoep,...(De Kennis Van Nu)
  wat mij via internet hier in Frankrijk had bereikt....
  dat ik had gezien ultra-kort nadat ik mijn lunch had gegeten eergisteren
  ( in het uur voor de vorige 'bulletpoint' plaats vond)?
Nou, ze vormen een thematische hoofdlijn in het drie-gangen plat-du-jour wat ik via dit blog stukje aan levenservaring uitscheidt.
Het is een inkijkje in de inzichten die overblijven na mijn inname van geestelijk voedsel in de samenleving de afgelopen dagen.
Daarbij heb ik utiteraard gebruik gemaakt van mijn geestelijk-voedsel-verteringskanaal, zoals zich dat over een aantal jaren heeft (her-) ontwikkeld.

In zekere zin zijn het drie nogal herkenbare elementen uit de 'geestelijke wormen-poep', die ik, in het donkere 'onbewuste' in mijn geest,  in mijn eigen mentale 'wormenhotel' zogezegd, heb geproduceerd.

Ik kan in holografisch holistisch stereobeeld, zo de versie van hoe dingen gaan in de wereld van de energie leggen naast de aflevering van De Kennis Van Nu.
Dat ga ik niet helemaal uitschrijven. Wie geïnteresseerd is kan de aflevering zelf bekijken en zijn eigen verbeelding gebruiken en me desnoods zelf om meer details ervan vragen.

Wel licht ik er een paar elementen even uit:
 • geef de analist een sample van wat er uitgescheiden wordt en zij kan feilloos zeggen wat de bestanddelen zijn en het type voedsel duiden, waarmee het 'subject' zich heeft gevoed en de plekken zelfs aanwijzen waar de bestanddelen ( in hoge mate) voorkomen.
 • alle wezens scheiden niet alleen maar vaste stoffen en vloeistoffen uit, maar ook gassen in allerlei samenstellingen en kwaliteiten ( die je niet kunt zien en sommige ervan ook niet kunt ruiken)
  (lachgassen, werd genoemd met toepassingen in ' verdoving en klimaatverwarming'.. Veel lachgas.... ? Het klinkt klinkt grappiger dan het qua reëel resultaten uitpakt.
En ik vroeg me af of ik de strekking van het verhaal nou goed had begrepen dat als je hoogwaardige hallucinogene cannabis wilt doen groeien, je het meeste hebt aan de wormenpoep van wormen die leven in grond die erg veel resten (fosfaten) van kunstmest bevat?

Cannabis.. hennep.. weet ik dan weer, is een plant die ook sterk bodem-reinigende werking heeft.
Veel hallucinogene cannabis tot je nemen, heeft niet  alleen korte-termijn bewustzijnsfuncties veranderende effecten.. maar beïnvloedt ook de concentratievaardigheden en emotionele huishouding  e.d. op de langere termijn  ( niet gunstig..... zullen de meeste mensen zeggen. Tenminste.... bij hen die ' over goed uitgebalanceerde geestelijke en sociaal-emotionele vermogens*  kunnen beschikken' een aansprekend doel voorkomt.) 

Ook weet ik uit verschillende bronnen, waaronder mijn eigen levenservaring met honden.....
Als je wezens dingen te eten geeft waar hun natuurlijke systeem niet op ingericht is... dan komt er niet alleen iets waar een hoogst onaangenaam  'luchtje aan zit' uit de achterkant van de hond. ( 'o shit' )

In het geval van een hond, weet ik, dan heeft hij ook minder energie, is bevattelijker voor ziektes en minder kalm ' zichzelf', maar juist een stuk nerveuzer en minder goed 'te bereiken' (voor wederzijds bevredigende samenwerking met zowel soortgenoten als de mens) .

Een deskundige op het gebied van koeien, vertelde me dat daar hetzelfde geld.
Geef koeien de gelegenheid om hun eigen gras te grazen ( en niks anders) en je hebt 'happy, gezonde koeien'.
Geef ze 'pallets' met onduidelijke herkomst, waar veel granen enzo inzichten ( enzo.. was in de jaren 80/90 bijvoorbeeld ook het goedkope beendermeel, met 'mad cow' gevolgen ( in de hele voedselketen) )

En ik..... roep maar weer eens in de woestijn......
Voor mensen geldt hetzelfde!
Niet alleen voor fysiek voedsel (al speelt dat best een grote rol voor fysieke gezondheid) !
Maar ook voor het non-fysieke voedsel wat je tot je neemt... de energetische kwaliteiten van de ervaringen die je opdoet.
Menselijke ervarings-verteringssystemen, die leerrendement beogen op te leveren en (op basis van een gezonde dosis echte doorleefde, daadwerkelijk toegepaste levenservaring) een 'gezond intermenselijke interactieklimaat' , zijn niet gemaakt om zulke grote hoeveelheden kunst-energieën te verwerken!!!

Wie dat wel doet.... vrijwillig of ertoe gedwongen tot ' de hand die hem voedert'  produceert ( geheel natuurlijk en automatisch)  'gedrag' waar een luchtje aan zit.
En ja.. de observatie dat ' iedereen' die uit dezelfde troggen eet, soortgelijk gedrag produceert waar een vies en relationeel luchtje aan zit die te weinig 'vezels van doorleefde en geweten waarheid' bevatten , is geheel terecht.
Zo iemand is ook doorgaans wat sneller geïrriteerd, heeft weinig energie, verliest het vermogen om te kunnen genieten en lachen, relateren, waarnemen, signalen correct interpreteren en prioriteren,  is 'constant aan de race' ( constant maar bezig) is en/of 'erg vaak pijnlijk verstopt' ( in de emotionele wereld gaan emoties vastzitten en dat wordt dan pijnlijk).

Maar, als je me nu vraagt of ik wellicht een plannetje heb om aan al die shite-symptomen van menselijke individuen en het samenlevingsklimaat iets te doen.... jawel.
Verander het dieet van het geestelijk, energetisch voedsel en zie de mirakels zich voor je ogen ontvouwen, van de mensen die ineens wel hun natuurlijke potentieel van 'sociale wezens' gaan waarmaken in bijpassende energie-investeringen ( daden) .

Hoofdingrediënt van dat plan: reduceer die ' kunstervaringen', die ' kunstvibes' drastisch.


Een saai advies.... helemaal niet 'lekker'.
(want de licht hallucinogene werking van die elektronische gadgets, het 'roesje' die de straling ervan geeft is zo 'fijn').

Nee....helemaal niet 'leuk'!
'Afkicken' van welke substantie dan ook, is helemaal niet 'aangenaam'.

En dat het een catch-22 situatie is.. 
 • omdat een door EM-straling doortrokken menselijke geest dit idee bij uitstek natuurlijk helemaal niet als een vruchtbaar idee herkent .... en 
 • dat zo'n geest vraagtekens plaatst bij mijn geestelijke vermogens ( of ik sociaal gezien wel  'goed snik' en 'helemaal bij' ben)
Tja... 

Gelukkig is 22 een masternummer.....???

(-:

1 opmerking:

 1. Een plezier om je te lezen en te beluisteren Esther. Een maaltijd om te herkauwen vandaag, een maandag die regen zal geven. Volgens zeggen zoveel dat ik mij verheug op genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen