vrijdag 26 januari 2018

zoeken en vinden

Ik heb de ervaring dat als ik me iets afvraag, in open eerlijke liefde-voor-het-leven en verwondering over 'hoe-iets-wat-(nog) -lastig-te-begrijpen-voor-me- is-in-elkaar-zit, het antwoord ( of een kijkrichting/speelsuggestie om het te kunnen ervaren) vanzelf naar me toe komt.

Gisteren vroeg ik me af hoe het toch kon dat Gerard Croiset, die overduidelijk zo buitengewoon vaak dingen in groot detail goed zag, waarmee hij velen wezenlijk hielp... ook kennelijk vaak 'ernaast' zat. Ook tegen de tijd dat hij goed getraind was en veel ervaring had opgedaan met zijn talenten.

Vandaag kreeg ik een antwoord/kijkrichting door, wat me erg zinnig lijkt, op allerlei lagen van bewustzijn.

Het is, zoals zo vaak een 'trilling in mijn weten', in pure energietaal dus.
'Mijn' moet gezien worden in de context van de aard van die informatiebron!
Het is het Wereldweten zoals Croiset het noemt, of The Knowing, zoals ik het wel noem.... de gecombineerde levenservaring van Het Bewustzijn... waar ieder aspect van dat Ene Bewustzijn, ervaring in inbrengt en uit kan putten... maar die informatie-van-alles-wat-is geeft door stukjes (op de specifieke vraag van toepassing zijnde) eigen levenservaring aan te raken/in trilling te brengen.. het is een zich-in-de-situatie-inlevende associatieve bron van informatie.

Dan is de schone taak om het in woorden of beelden te vertalen een mooie uitdaging.

In zijn essentie gaat dit begrip dat bij het concept 'vinden' hoort hierover:
een heel aantal factoren moeten ( vrij ontspannen) op 1 punt samen komen.

Sommige factoren daarvan zijn zichtbaar, bekend, logisch en fysiek (voldoen aan datgene wat ' gewoon' wordt gevonden)... andere factoren zijn onzichtbaar, onbekend, fuzzy-logic en meta-fysisch ( voldoen aan datgene wat buiten-normaal wordt gevonden.....dat heeft vele namen: para-normaal/gek/anders/alternatief).

Bij ieder 'vindproces' (het aantreffen van hetgeen je wenst aan te treffen)  is dat ook zo.

We kennen allemaal ' wie niet op de juiste plaats zoekt, zal hetgeen hij zoekt niet vinden'.
Als je sleutels op het nachtkastje liggen, ga je ze in de keuken niet vinden.

Maar ook hebben we wel ervaring met:
" Wie niet op de juiste plaats kijkt, zal hetgeen hij zoekt niet vinden, zelfs al staat het daar wel gewoon pal voor zijn neus"
Je zoekt je sleutelbos, die altijd op het bureautje in de kamer ligt. Vier rondjes door het verder van mensen verlaten hele huis later, vind je ze gewoon... op het bureautje in de kamer, niet eens erg 'verstopt', waar je al 2 of 3 keer 'echt goed' had gekeken.....

Aardig is ook de 'grote onbekende' factor....:die buiten zo'n beetje alle perceptiegrenzen van ons huidige collectieve geloofssysteem ligt
"Als er op zielsniveau met alle betrokkenen geen afstemming is dat alle benodigde factoren bij elkaar komen op 1 'referentie' -punt in wat wij 'de tijd' noemen, dan vindt het resultaat ' plaats-vinden' niet plaats (op dat punt in wat wij 'de tijd' noemen'.. zelfs..... al 'ligt' hetgeen gezocht wordt, er ( in trilling, in energetische termen) wel."

Dat is mind-boggling en er kan geen begrip voor plaats-vinden, als je de oplossing voor dit vraagstuk pers se ( met hart en ziel beleden) wilt vinden in de al bekende en als normaal en aanvaardbaar gelabelde theorie.
Wie iets zoekt op een plek waar het hartgrondig gewenste eenvoudigweg niet in te vinden is, omdat het daar in zijn ware aard niet levensvatbaar is, of welkom.....bijvoorbeeld .....zal het niet vinden.
Niet op de bewustzijnslaag waarop gekeken wordt, in ieder geval.

Soms..
liggen de sleutels wel op de aangegeven GPS coördinaten die je zoek-app opvangt van het labeltje wat eraan hangt.... maar in een andere laag: onder de stapel papieren, onder de tafel, in de la, onder de grond.......op de vloer van de volgende verdieping....
Ondergeschoffeld onder vele lagen ' junk' van het zichtbare bewustzijn....?

(soms ook.. raakt het zend-labeltje los van de sleutelbos.. en dan vind je het labeltje keurig en prima op de exact aangegeven plaats. Toch is de kans groot dat je dan de 'vinding' als mislukt verklaard en de reading 'waardeloos', omdat het je je sleutels niet zijn...Terwijl de leerervaring hier is dat je je opsporings-zendsystemen beter vast moet hechten aan je fysieke spullen, zodat het 'juiste label' er niet zomaar af kan vallen ;-) )

Het beantwoordt wat mij betreft ook treffend een vraag die iemand mij gisterenavond via de e-mail stelde.

Ik weet, dat als zij naar de haar aangewezen 'metafysisch omschreven plek 'zou gaan... zij er eenvoudigweg niets zou aantreffen, als 'daar iets (door haar) doen plaatsvinden' niet in volledige akkoord was met alle betrokken zielen.
(Iets waar ze zich zorgen over maakt.. dat ze iets zou doen plaatsvinden wat niet op zielsniveau akkoord is)

Dat zij er nogal aan lijkt te hechten om vast te houden aan het idee dat de levenservaring opdoen die zij zich ten diepste wenst, moet gaan (plaats-)vinden binnen de systemen en werkmethoden van 'de haar bekende theorie' .. staat haar grootste geluk in dit moment zelf vinden, mogelijk het meest in de weg.

En niet alleen haar.

Levensgeluk maar constant blijven zoeken in systemen die de ware substantie van levensgeluk 'fijn knijpen' .. ...is wellicht leuk voor diegenen die (hem?) knijpen als activiteit erg fijn vinden.
Nuttig om het daar ( in het domein van de 'angst' voor het leven) te zoeken.. is het overigens ..... niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten