maandag 29 januari 2018

van irritatie naar irrigatie

Gisterenavond viel ik in slaap nadat ik de doorvoelde wens had geuit om echt heel simpel inzichtelijk te maken waar de basis van  het kwaliteit van samenlevings-bevorderingsysteem nou om draait, wat ik maar steeds aanbeveel.

Een prachtige analogie volgde vandaag, afkomstig uit de landbouw.
Ik stipte hem al even aan in mijn eerste blog post van vandaag.

Het is me al veel vaker opgevallen hoeveel 'bewustzijn' en 'water' qua eigenschappen veel met elkaar gemeen hebben.
Ze vormen beiden een distributiesysteem van 'energie en informatie'.... voedingsstoffen voor groei en ontwikkeling.

Als er te weinig 'bewustzijn' in een situatie is, zijn de gevolgen vergelijkbaar met een perkje planten waar te weinig water is ( of waar het, door bijzondere omstandigheden, in onvoldoende mate door die delen van het organisme kan worden opgenomen, die opname en afgifte van 'stoffen' tot taak hebben).

Grond kan 'dichtslaan' en hoeveel water met voedingsstoffen je er dan ook op plenst... het zal eraf lopen, als water van een eend.
Een menselijke geest kan ook  'dichtslaan' en hoeveel waardevolle informatie er ook 'overheen' gaat.. het zal eraf lopen, als water van eend.
Met zouten e.d. (als gevolg van kustmest of te eenzijdig gebruik bijvoorbeeld) verzadigde grond, trekt juist het water weg uit de planten en onttrekt daarmee voedingsstoffen aan de plant.
Met bepaalde vibraties verzadigde omgevingen, trekken juist het 'bewustzijn, energie en benodigde geweten' weg uit de individuele geestelijke systemen.

(En ja... dat dat gebeurd is met 'grond' een vrij algemener bekender (bij iedere tuinier en agrariërs).
Dat dezelfde principes spelen bij 'bewustzijn' en menselijke ontwikkelprocessen ( individueel en .... collectief)  dat is een stuk minder bekend, want.. minder zichtbaar)

Het systeem wat ik voor het voetlicht breng als werkbaar alternatief in de huidige, in hoge mate energetisch strek vervuilde omstandigheden is gericht op het weer 'bevloeien' van de energetische velden.
Maar de daadwerkelijke opname- en afgifte capaciteit van de gemiddelde moderne menselijke geest is ......minimaal. In de context dat de vele electro magnetische vibraties in de omgeving, juist essentiële energetische ingrediënten voor groei en ontwikkeling... onttrekken aan de menselijke geest.
En dus, stel ik voor, om dat 'bewustzijn' zeer druppelsgewijs en 'lokaal gericht' te doen.
Druppelirrigatie, heet dat in landbouwtermen.
Hoogfrequente mini-me-time, heet het in mijn systeem.... iedere 20-30 minuten even 'niks' ( maar je open stellen om je te laven aan het bewustzijn van het hier-en-nu, voor zeer korte tijd)

Natuurlijk raad ik aan om het gebruik van kunstmatige elctromagnetische vibes zoveel mogelijk drastisch terug te brengen. Hoe minder daarvan aanwezig is, hoe beter het gaat.
Maar ja... ik weet ook... we hebben onze samenleving ermee ingericht.. het is overal!

Via het toepassen en 'uitrollen' van die intervalmethode op allerlei terreinen waar groepen mensen actief zijn met het bouwen aan de samenleving... kan de geest zich tenminste met een heel klein beetje 'hier en nu' voeden en daar, iedere keer weer, een heel klein beetje 'vibraties'' ook aan 'afgeven' .
Tot meer dan een ' miniem klein beetje' is het in delen verharde en in andere delen verwelkte onderontwikkelde organisme niet in staat!
Het staat in ' vechtmodus' en probeert 'te overleven'... wachtend op betere tijden.
Die betere tijden.. kunnen er alleen komen als er een dikke vette catch 22 situatie wordt opgelost.
Want.. de mensen hebben ruimere geestelijke verwerkingscapaciteit nodig om nieuwe betere niet-de-energetische-omgeving-vergiftigende oplossingen ( met elkaar) te gaan verzinnen voor communicatiemiddelen en vertier, dan ze zichzelf nu toestaan door het gebruik van die communicatiemiddelen.

Het duurt wellicht even een paar weken, maar dan 'snapt' het voorheen 'zeer geïrriteerde' organisme dat het dagelijks druppelsgewijs gevoed wordt en is gerust gesteld dat kennelijk ook zo blijft.
Dan kan die geest ( inclusief het 'geweten') uit de deels verwelkte/deels verharde 'overlevingsmodus', zijn natuurlijke vermogens weer soepel gaan ontwikkelen, omdat het nu wel energie en informatie in voldoende mate kan opnemen en efficient ( juist gedoseerd dus, ook) kan afgeven.

Daarom beveel ik ook in eerste instantie voor een periode ook helemaal niks anders aan  'activiteiten' of 'cursussen' of wat dan ook. Dat heeft hoegenaamd 'geen zin'.
Eerst moet die geest weer aangesloten zijn op een werkend voedend irrigatiesysteem.
Kunstmatig... ja.. want het 'regent gewoon volop zonnestralen', overal, natuurlijk.....
Maar de grond/geest kan dat in die vorm niet ontvangen en verwerken.. het voor de ontwikkeling van het 'leven' benodigde spul loopt 'ongebruikt', zo weer weg.
En dus.. dan maar een druppelirrigatiesysteem van  hoogfrequente korte ' hier-en-nu' contactmomenten inbouwen.

Google maar op druppelirrigatie en bekijk de informatie hoe het met water zoal werkt en waarom.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten