zondag 25 maart 2018

lucht....(echt)?


Het is wel grappig mijn eigen vragenpatronen te bekijken, terwijl ik me verdiep in de wondere wereld van de energiehuishouding op celniveau.

Het is allemaal zooooooo ingewikkeld, met al die chemische verbindingen en reacties die ook nog eens allemaal superklein zijn... dat een deel van mij zich redelijk hardop afvraagt:
"Hoe komen ze (wij mensen) eigenlijk aan die wijsheid? Er zijn geen duidelijke foto's van, alleen maar computer/tekenmodellen! En hoe mooi die vaak ook uitgevoerd zijn.....is dit allemaal nou wel echt zo?"

De informatiespecialistenkant van mij vindt het ook maar niks om zo goed als identieke, nauwelijks verifieerbare verhalen uit -tig bronnen te krijgen. Het is dan al snel 'hear say' en dat scoort weinig punten qua betrouwbaarheid uit 'primaire bron'.

En er is een met esoterische en experimentele natuurkundige informatie gevoede kant in mij die zich zaken over het oorzakelijk verband afvraagt ....
(Er bestaan 'hologram- en interface) paradigmas die aanduiden dat alle materiële constructies, verbeeldingen zijn en niet 'bestaan'... slechts illusies zijn van door mensen/bewustzijn bedachte algorithmen. In zo'n wereldbeeld wordt iets aan de client-side 'ontdekt/waargenomen'...omdat het eerst zo voorgesteld is in de verbeelding van het OpenSource Collectief. Je ontdekt dan niet hoe het intrinsiek georganiseerd is, nee, je creëert met elkaar hoe het is....
En ja.. dat kun je je ingewikkeld of simpel maken als je maar wilt. Kijk maar naar computercoderingen.)

Maar goed....

Meegaand in de strekking van de geboden informatie, kwam ik iets aardigs tegen over de energiehuishouding.... de rol van zuurstof in het proces.
In dit filmpje, wordt gemeld dat er uit een glucosemolecuul zonder zuurstof 2 ATP's kunnen worden gemaakt. ( 'de energiebommetjes').
Maar met zuurstof wel 36.
Kijk da's een stuk efficiënter.

Nou trekt zuurstof (kennelijk) elektronen aan, wordt gemeld.

Hmm.. vraag ik me dan af....
Hoe zit dan de relatie tussen het elektromagnetische veld wat devices maken ( boordevol bouncy elctronen activiteit) en die aantrekking van/met zuurstof?
(Zou de samenstelling van de lucht significant anders kunnen zijn vlakbij (kunstmatige) elektromagnetische velden.. niet meer alle normale lucht en toxische deeltjes egaal verdeeld...?)

Is het 'suf' worden van computeren ( en mijn energie voelen weglekken na een half uur ofzo) eraan gerelateerd dat de saturatie van het bloed en de cellen gaandeweg omlaag gaat.....
(Dat zou je namelijk vrij eenvoudig kunnen meten, weet ik dan weer van t.v. series als E.R.)

Als je energieproductie ineens drastisch terugloopt van turbo  (36 per glucosemolecuul) naar waakvlam (2 per glucosemolecuul), dan is het niet vreemd dat je je wat futloos voelt.
Ook niet  dat het lichaam dan 'zin' gaat hebben aan meer eten... want als er te weinig zuurstof is en je wilt toch ' meer energie'... dan wil je meer snelle suikers tot je nemen.

Het laat zich prima kwalificeren als 'huisvrouwenlogica'.
(de enige mensen die daarop neer kijken zijn mensen die niet gewend zijn een huishouden heel praktisch dagelijks in al zijn facetten te runnen...)
Of de creativiteit van een analytische geest?

Ach.... wat het ook is......wie niet een breed spectrum aan vragen durft te stellen en wie niet ook open staat voor behoorlijk onconventionele antwoorden ....zal weinig bijzonders ontdekken.
Toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten