maandag 30 april 2018

uit de bezinkba(n)k van dit weekend

Dit weekend sprak ik een Nederlandse, voormalige bankmedewerkster.

Zij had bij die bank gewerkt, in de tijd dat er nog heel veel geldtransacties aan de balie plaatsvonden.
We hadden het even over het (personeels-) beleid van die bank.

Hoe groter de (mega miljoenen) winsten van die bank.. hoe groter de kans werd dat er ontslagen vielen!
In die jaren gingen er ondanks miljoenen jaarwinsten op (extra) geleverde bankdiensten, ieder jaar zo’n 2000 man/vrouw wegens ‘reorganisatie’  ‘uit’.
Dat is op zijn minst opvallend ‘beloningsbeleid’ voor je personeel te noemen.
Ook het omgan-met-de-klant-beleid, was hoogst opmerkelijk.

(Mijn ouders zaten bij die bank en ik kreeg met grote regelmaat als kind aan de keukentafel verslag van wat mijn moeder die dag nou weer te verduren had gehad om toegang tot haar eigen geld te kunnen krijgen.)

De aanpak van het klantcontact was zo ‘commercieel pro-actief’ en ‘persoonlijk gericht’ dat het nogal dicht tegen ‘ongewenste intimiteiten’ aan lag).

Uit de rest van de interacties van dit weekend, ( mijn 'bezinkbak') kwam een fraaie analogie tevoorschijn rond het thema van de oblique technique van deze week… de balans tussen willen enkunnen.

Hij is ontleent is aan de dagelijkse moderne praktijk van het bankwezen… het selluf-doen internetbankieren.
Neem een vrij gangbaar ‘persoonlijk banksysteem’ :

·         een betaalrekening ( of zelfs meerdere)
·         een spaarrekening ( of meerdere)
·         met de mogelijkheid tot uitbreiding: een beleggingsrekening

De betaalrekening levert ‘geen’ rendement.
De spaarrekening heeft een gering, maar bekend rendement ( wat wel regelmatig aangepast wordt), waarbij het risico om je inleg te verliezen die ( bij een gezonde bank)  ‘nihil’ is.
De beleggingsrekening levert een volstrekt onbekend rendement en er is het risico om zelfs fors ‘terug te boeren’ op je inleg.

Doorgaans wordt aanbevolen om niet te gaan beleggen met geld wat je voor je routinematige ‘ vaste lasten’ nodig hebt en om een buffertje (appeltje voor de dorst)  op een spaarrekening apart te houden om zelf eenvoudig financiële tegenwind mee op te kunnen vangen.
Je kan ‘automatisch sparen of beleggen’ ( iedere maand gaat er vanzelf wat van je inkomsten naar die andersoortige rekeningen) of handmatig af en toe wat van de betaalrekening naar een ander deel van je banksysteem overmaken.
Vervolgens, kun je dan, als je het wilt aanspreken, waar dan ook voor, weer handmatig een terugboeking doen, zodat je het geld beschikbaar hebt.
Over het algemeen moet ‘uitgeven’  van de regels van het banksysteem, via  de betaalrekening lopen.

Ter info.. voor wie het niet weet.. dat geld ‘staat’ natuurlijk niet ‘op jouw rekening’ te ‘staan’ wachten op jouw bevallige verschijning!!!

Onder de motorkap van het bankwezen, rouleert een erg groot percentage van al het ingelegde geld, zodat … de gemeenschapsontwikkeling erover kan beschikken, waar het op dat moment nodig is, om investeringen te kunnen doen.
De bank neemt daar (al dan niet wijze) beslissingen over, waar dat geld op dat moment tot nut van het algemene gemaakt kan worden en onder welke ‘ condities’.
Of het ‘grootste nut’ voor de ontwikkelingen gemeenschap dan in wapen- en giffabrieken gevonden wordt of in duurzame landbouwontwikelingen…. tja… dat is dan aan de beslissers in die gemeenschap.
Maar dat is dan weer een ander boeiend onderwerp…

Mooi, dat ter introductie/herinnering.
Nu naar de balansen van de rekeningen in je  innerlijke metafysische waardensystemen als mens: willen en kunnen.

En dat dit mechanisme echt zo werkt, werd prachtig dit weekend een paar keer geïllustreerd door een 11 jarige jonge ‘investeerder in zijn eigen toekomst en die van de gemeenschap’.
Hij ‘wilde’ verschillende dingen (echt!) niet op het moment dat het aangeboden werd.
Maar toen bleek dat hij aan een crowd-funding actie mee kon doen, schraapte hij heel vlug wat talenten uit zijn ‘kunnen’ bij elkaar en bleek het…. reuze interessant en…. meteen toepasbaar.

Gedachtenexperiment:
Zie ‘willen’ eens als je metafysische betaalrekening.

Je wil (uiteraard) een heleboel.
Vaste lasten en langlopend contracten (automatisch)

Veel van wat je ‘wil’ wordt automatisch ‘afgeboekt’.
( de woonlasten van je lijf: ademhaling, ‘gas en licht’, afvalverwerking)
Je vaste persoonlijke voorkeurs-routines, zijn de energie-investeringen die op bepaalde tijden verricht zonder de  ‘besteding’  bewust te doen. 

Vrije bestedingsruimte
Dan is er (meestal) nog wel ruimte voor ‘energetisch zak-‘geld’’…. de vrije bestedingsruimte op de betaalrekening van je ‘willen’.

‘positief’ staan
Als je ervan houdt om ‘meteen’ te kunnen doen wat je ‘wilt’, is het handig om te weten dat er voldoende ‘saldo’ in de vrije ruimte in die wils-kant van je waardensysteem zit, zodat je er ook meteen bij kunt.

Soms moet je dan eerst even het saldo raadplegen, voordat je de beslissing kunt nemen of je op een aanbod in zal gaan, met een eigen energie-investering ( jouw tijd/aandacht eraan ‘spendeert’).
Vooral als je niet houdt van het signaal ‘uw energetisch dynamisch saldo, inclusief extra bestedingsruimte, is nu ….. “totaal uitgeput”

Soms is er even geen  ‘vrij te besteden’ ruimte.
Volwassen is het (van de samenleving) toegestaan om vrij ver en vrij lang in de ‘min’ te staan…energie in iets te investeren waarvoor de wil ontoereikend is…..energetisch dynamisch  ‘negatief’ te staan.

Is het je wel eens opgevallen dat kinderen maar heel kort en relatief maar een heel klein beetje energetisch dynamisch in de min kunnen staan?
Kindertransacties worden ‘beschermd’ door de Universele Metafysische Bank van het Leven.

Maar er is meer in het Universele menselijke waardensysteem dan de buitengewoon boeiende kant van ‘willen’ alleen en de rol van de ‘vrije wil’ daarin.

Je bent op deze aardbol gekomen met tenminste 1 spaarrekening.. het ‘kunnen’.

Daarop hebben je metafysische ouders  al bij de conceptie een flinke duit in het zakje gedaan en daarop staan je ‘talenten’ ( oude muntsoort) op een of meerdere bijpassende ‘rekeningen’.

Over sommige van die tegoeden op je junior-spaarrekeningen kun je al jong beschikken.
Maar de ‘rijkdom’ op andere spaarrekeningen ontdek je pas dat ze bestaan als je op een bepaalde  leeftijd gekomen bent.

Die talententegoeden hebben wel op de achtergrond steeds ‘interest’ verzameld ( onbewust je interesse gehad, die langzamerhand in waarde voor je is toegenomen).
Maar pas tegen de tijd dat je ‘oud’ genoeg, ‘bewust genoeg’ bent, kun jij er ook zelf, langs de weg van de ‘ vrije wil’  daadwerkelijk over beschikken.
(Niets staat je in de weg om er dan ook zelf ‘automaten’ mee te doen, als je dat prettig vindt)

Wat wel handig is, is dat je vroegtijdig leert hoe je talentenrekening kunt raadplegen en  daadwerkelijk kunt aanspreken… .
Hoe je de benodigde tijd en energie (gevat in een portie uit -interest-opgebouwd  ‘weten’)  kunt ‘overhevelen’ van  ‘kunnen’, naar ‘willen’ ( en dan naar ‘spenderen’ = echt doen)
(Via het zelf invullen van een oprechte, authentieke intentieverklaring, in je MIND.)
Alle ‘spenderingen’ verlopen…… via jouw eigen ‘vrije wil’!

Maar ja…. ‘effe wachten’….. en je talenten (nog) ongebruikt laten staan.. dat kán en mág natuurlijk ook.

Op de achtergrond van dit ‘Universele banksysteem’ staan je talenten ook niet te ‘wachten’ op jouw individuele bevallige verschijning! Bankmedewerkers van het Universum benutten jouw talenten voor de samenleving in lijn met de overeengekomen samenlevingspolicy, zelfs als jij daar bewust geen weet van hebt of er er zo je vraagtekens bij zet.

Dit is de verbeelding van  energetisch dynamisch menselijk interactieverkeer in het ultrakort….
(Echt waar…!!)

Nu dan nog een paar praktische energetisch dynamische zelf-bankiers tips.

Tip 1:
Een hele handige manier om ‘meer energetisch dynamisch’ te besteden te hebben, is alle ‘automaten’ eens onder de loep nemen en diegene (actief met een intentieverklaring) stop te zetten, waarvan je al lang vergeten was dat je ze ooit bent aangegaan, maar waar je niks nuttigs (meer) mee doet.
Je zal er versteld van staan hoeveel automatische abonnementen je in je innerlijke wereld hebt lopen, die  je bakken energie kosten, terwijl je met de informatie of services niks (meer) doet!
De ‘oppasservice van je ouders’ of ‘leraren’ die je volautomatisch (luid) waarschuwt  (en volautomatisch op de ‘rem’ trapt!!) als je iets aandacht geeft wat buiten hun regelgeving en hun ‘boekje’ gaat , is.. tegen de tijd dat je zelfstandig woont, een fraai voorbeeld van een metafysische informatieservice die je echt beter kunt opzeggen.
Het is veel ‘goedkoper’ en wederzijds bevredigender om hun advies-op-maat te vragen en ‘per stuk’ handmatig ‘ af te rekenen. En ‘ze’ zeker geen controle over je remsystemen meer te geven, tegen de tijd dat je vrij zeker weet dat je niet meer in zeven sloten tegelijk loopt.

Tip 2:
Check (dus) niet alleen de huidige stand van je meteen beschikbare  ‘willen’ in je waardensysteem
 (‘ wah kóst dah allemaal wel nieh….enne.. dah hebbik dus nieh… dus dah willik nieh’),
om je bestedingen en investeringsbeleid van wat dan ook op te baseren, maar ook  (juist) de inhoud van je’kunnen’!
Het grote mirakel van dat je eigenlijk altijd meer kunt dan je dacht te kunnen
Het aardige van de geboorten-talentenspaarrekening is dat het gevoed wordt vanuit een trust-fund, waar jij,  ( en ieder ander lid van de homo sapiens familie) helemaal niets voor hoeft te doen!

De god-gegeven-basisinleg.. ( je ‘aanleg’, het menselijke ‘basiskapitaal’ )  wordt door metafysische ‘flow’ specialisten ‘belegd’ en je kunt aan dat ‘stuwmeer’ tijdens je fysiek leven nooit aankomen.
Goed nieuws…. dat raakt (dus) nooit op!

Maar, uit dat trust-fund, krijg je wel regulier ‘interest’ op je talentenrekening gestort!
Je kan dus risicoloos die interest besteden!
Je ‘kunnen’ is nooit permanent ‘op’!

Volg (dus) gewoon eens wat vaker je interesse!

Want zodra er interesse ‘gewekt’ is, op een van je talentenrekeningen waar je je ook, al is het maar half, bewust van bent, dan kun je er dus bij om in je eigen ontwikkeling ( en dat van je gemeenschap) te investeren.

Dat zijn hoogrendements-investeringen waar je hele speciale energetisch dynamische  ‘bonuspunten’ van krijgt, via een soort metafysisch airmiles systeem: ‘ pure levensvreugde’ Waar voor ieder bewustzijnsniveau ‘ wat wils’ te vinden is om zelf van te genieten of.. weg te geven als cadeau.

Tip 3:
Kies eens wat vaker voor crowd-funding

En ja.. voor die samenlevingsontwikkeling is nogal eens crowd-funding nodig…..
Iemand zet zijn eigen talenten uit het organisatie-talenten-fonds in, de ander uit zijn eigen  uitvoering-talentenfonds… en zo investeer je samen in iets moois, wat ieder voor zich niet alleen had kunnen realiseren.
( Want, niet iedereen heeft dezelfde tegoeden of hetzelfde talentenpakket.)

Tip 4:
Overweeg ook eens wat ‘carrière’ te maken in het metafysische sapiens-imperium.. hogerop te komen …. in bewustzijn)
De sapiens-familie (waar je toe behoort, als lid van de homo sapiens familie) is ‘zo groot en invloedrijk’ geworden op deze planeet door het toepassen/investeren van het familiekapitaal  in familiebedrijvigheid (= sociaal verband)… het ‘weten’ dus.
(Sapiens, betekent…weten)
De metafysische trust-fund beheerders houden actief een oogje op hoe het familiekapitaal door de familieleden beheerd en besteedt wordt!
En steunen de actieve familieleden die (steeds bewuster) de ‘interest’ op hun talentenrekening inzetten voor duurzame, maatschappelijk verantwoorde (nieuwe) ondernemingen.
Mensen voor wie de ‘sport’ op de maatschappelijk ladder, gemeten in de hoogte van individueel geldelijk ‘gewin’  of ‘ status’ niet per se de meest aantrekkelijk sport is is om (alleen, of in teamverband) te beoefenen, maar die zelf en als samenleving hogerop op de sporten van bewustzijn willen komen en beried zijn daar (veel) voor te doen ( en te laten).
Omdat dat het doel is waar het hart ligt van de oprichters van het sapiens-trust-fund, stelt het  aan gemotiveerde toptalenten die (daadwerkelijk, blijkend uit hun werkelijke energiebestedingen)  ‘hogerop’ willen komen in de bewustzijnvergroting van zichzelf en van de familie, extra faciliteiten beschikbaar, altijd passend bij het profiel van hun talentenportefeuille, passend bij hun niveau. Interesante traineeships, managen van complexe projecten…..

Tip 5:
Last but surely not least: Spreek je menselijke waarden-bewustzijn aan.
Zelfs als je helemaal niks met ‘bewustzijn’ hebt en alleen maar zo goed mogelijk de eindstreep van dit leven wil halen, zonder al te veel sociaal-mentale-emotionele wonden en gezondheids kleerscheuren erin op te lopen.

Houd ( in godsnaam) op ‘het leven’ te zien als alleen maar te beschouwen en beoordelen via wat er op het deelaspect van de monetaire betaalrekening gebeurt.

De dag dat je tenminste stopt met het uitdrukken van alles wat je ziet in kosten (in geld), is de dag waarop je jezelf (en alle anderen in je omgeving) echt een enorm grote dienst bewijst om dit leven een heel stuk aangenamer voor alle betrokkenen  te laten verlopen.

Een veel, maar dan ook veels te strak afgesteld kosten-en schaarstebewustzijn is DE meest giftige stof die er in de menselijk interactie dynamiek te vinden is. Letterlijk  ‘dodelijk’!
Je vergiftigd jezelf ermee,  je verziekt er de sfeer mee, de leefbaarheid op de planeet, je eigen levensgeluk en ‘(mede-) menselijkheid’  verschrompelt waar je bijstaat.

Dat je daarvoor op dit moment geen batig saldo hebt op je ‘vrije wil’ zegt (dus, is de strekking van dit stukje)  echt.. helemaal NIETS ……(niets nuttigs in ieder geval, welke maatstaven van ‘waarde’ je daar dan ook op loslaat).

Dan nog twee losse flodders uit mijn bespiegelingspraktijk op hoe er met de metafyische kanten van het mens zijn nogal eens wordt omgegaan, met weinig bevredigende resultaten:

  1. Je talentenrekening volstrekt ongebruikt laten, daar wordt je.. een heel erg ongelukkig mens van.
  2. De  ‘verkrijgkracht’ van de vrije wil (alleen!) wordt (zelfs in de zogenaamde  ‘spirituele kringen’!): echt hogelijk overschat! ( ….. of volstrekt contra-productief begrepen)


Dat ik ‘gelijk’ heb hierin, en ‘ diepgaand verstand van dergelijke energetisch dynamische zaken’ kun je, inderdaad…. aan het huidige saldo op mijn fysieke bankrekening niet zien, noch aan het fysieke voertuig wat ik bezit om me mee te verplaatsen.
Maar je zou de uitdraai van de transacties op mijn metafysische airmiles-omzet-account eens moeten zien!

Informatie die trouwens publiekelijk beschikbaar is!
Vraag gewoon om heldere inzage/ inzicht in mijn metafysische kredietwaardige status.
Als fondsbeheerder van een interessante Universele Bankdienst, is dat publiekelijk beschikbare informatie voor iedereen!

Ik ben ‘ accountmanager’ op de afdeling crowd-funding voor de ondersteuning van de ontwikkeling van super (eigen wijze) top-talenten in de samenleving. Ik breng concrete voorstellen aan op hun bewustzijnsniveaus, passend bij de actuele inhoud hun specifieke talentenportefeuilles en bestedingsruimteprofielen op hun ‘willen’.

O ja… de informatie staat wel geschreven in een taal die je leert 'spreken en verstaan' op een bepaald niveau in je bewustzijnontwikkeling, trouwens…. in ‘ spirit’ …..een woordloze resonantietaal …

(-:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten